IrenIrene Poll (54) gebruikt de kelder van haar ouders om de versierselen voor de mooiste dag van het bruidspaar klaar te maken.e Poll (54) maakt van elk 

bruidsboeket iets persoonlijks

Ooit droomde ze van een eigen bloemenzaak. Die kwam er niet, maar Irene Poll (54) uit Putten leeft haar droom in het klein door met haar Flower & Deco van bloemschikken een betaalde hobby te maken. Haar specialiteit: bruidsbloemwerken. 

Specialist in bruidsbloemstukken? Zijn die trouwboeketten al niet volop te koop?

,,Je hebt natuurlijk de gewone bloemisten die ze ook aanbieden. Maar dan krijg je een boek voor je neus en kun je iets uitkiezen vanaf een plaatje. Ik ga een persoonlijk gesprek aan met de bruidsparen, duik er helemaal in. Dan hoor je hele verhalen en dat maakt het erg persoonlijk. Het is heel leuk om op die manier deel uit te maken van zo'n bijzondere dag."

Hoe is het idee ontstaan om met Flower & Deco te beginnen?

,,Ik was altijd al aan het bloemschikken en heb met kerststukken op markten gestaan. Toen twee jaar geleden mijn dochter ging trouwen, heb ik het bruidsbloemwerk gemaakt. En later voor de vriendin van mijn andere dochter. Zo is het begonnen. Het is mooi dat het goed te combineren is met mijn werk als hulp en ondersteuning voor ouderen en gezinnen."

Hebben de bruidsparen nog wel geld over voor een bruidsbloemwerk?

,,Het is vaak wel de laatste stap in het regelen van een bruiloft. Er is dan al veel geld uitgegeven dus mag het niet te veel kosten. Ik maak de stukken in de kelder bij mijn ouders dus heb niet te maken met huur en personeelskosten. Daarom kan ik het goedkoper doen. Voor rond de vijftig euro kan ik al wel een boeket maken. Samen met het bruidspaar kijk ik wat ik kan doen binnen hun budget. Dat kan met duurdere of goedkope bloemen zijn, met of zonder corsages."

Wat is de meest populaire bloem voor een bruidsboeket?

,,Rozen. Wit of zacht roze. Die zie je wel heel veel. Daarbij gipskruid en bladeren. Ook heb ik stekers met kleine 'diamantjes'. Echt blingbling. Sommigen houden daarvan, anderen juist helemaal niet."

En hoe zag het eigen bruidsboeket eruit?

,,Ha, ha, dat is al dertig jaar geleden. Het was een stuk met roze gerbera's en witte rozen. Mijn man had het uitgezocht. Dat ging toen zo, heel ouderwets."